• Erpiba-pres.com

Hoe is het allemaal zo gekomen?

Yvonne: Weet u het nog? Die ambitieuze, ietwat maffe wielrenner die enkele jaren geleden de Tour de France in zijn huiskamer fietste? Ik zag zijn (Leon van der Ster uit Klaaswaal – red.) verzoek om ondersteuning, en heb mijn medewerking aangeboden. Niet alleen door de goede doelen die aan zijn actie verbonden waren, maar ook uit nieuwsgierigheid naar wat zo’n extreme inspanning met een lichaam doet. En zo gebeurde het, dat ik een massagetafel in zijn huiskamer had staan, en dagelijks na zijn Tour-etappe een massage en “hoe hebben we deze dag weer overleefd-moment” verzorgde.

Bij deze actie waren ook bestuursleden van de 8HW aanwezig, en zo ging een ander balletje rollen. Namelijk het verzoek om ook daar belangeloos mijn vaardigheden in te zetten, ten gunste van de goede doelen die aan de 8HW verbonden zijn.

Daarom ben ik in Numansdorp bij de start-finishlocatie van de 8HW te vinden. Mét massagetafel. Opbrengsten van massage (je bepaalt zelf het bedrag) gaan door naar de goede doelen die aan de 8HW gekoppeld zijn. Natuurlijk is het ook leuk om langs te komen voor een babbel. Verbinding is een belangrijk element in sport en in mijn vak als (sport)massagetherapeut.

Ik draag bij omdat ik het belangrijk vind om regionale initiatieven te steunen. In de Hoeksche Waard en omgeving hebben we een aantal gevestigde organisaties op wielen, zoals Triatlonverenigingen, de Hoekse Renners, het Damespeloton, en veel Roparunteams. Daarnaast rijden er meerdere gelegenheidspelotons én solo kilometervreters rond. Het is geweldig, dat ik veel van deze enthousiaste sporters in mijn praktijk ontmoet. Dit komt allemaal samen op die mooie zonnige zondag!

Als je nog niet ingeschreven hebt, dan kan dat nog op de dag zelf. De organisatie heeft me gevraagd om een handje te helpen bij de inschrijvingen, kom gerust even gedag zeggen of kennismaken, voor of na de rit!