Een team van zes handbikers doet op donderdag 13 juni 2019 voor de zevende keer op rij mee aan de HandbikeBattle in Oostenrijk. Ze gaan de uitdaging aan om de Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk te beklimmen op een ligfiets die wordt voortbewogen door armkracht. Tijdens de 20 km lange rit met bijna 1000 hoogtemeters en hellingen tot 18% strijden zij tegen teams van andere revalidatiecentra uit o.a. Nederland.
De start is op 1287 m en de finish op 2150 m hoogte (Ochsenalm). Meedoen is belangrijker dan winnen, maar ook dit jaar doet het team zijn uiterste best om de beker, net als vorig jaar, naar Rotterdam te halen.

De Rijndam Racers rijden ook voor pati├źnten van Rijndam Revalidatie nog maar net zijn geconfronteerd met een dwarslaesie of amputatie. Met het binnenhalen van sponsorgeld hopen de Rijndam Racers een handbike bij elkaar te fietsen. Zo geven zij deze mensen de gelegenheid tijdens hun revalidatiebehandeling kennis te maken met de handbikesport en met het plezier dat je eraan beleeft.

Het team neemt ook deel aan 8HW-Tourcyclo http://www.rijndamracers.nl/